HVK MEKKEGRUPPA

HVK Mekkegruppa er Haugaland Veteranvogn Klubb sin ungdomsgruppe for alle!

HVK Mekkegruppa er et av få organiserte aktivitetstilbud i Norge til motor og kjøretøy interesserte ungdommer. Da spesielt veteran kjøretøy og historie. Dette er vi stolt over!

Det hadde i lang tid vært en tanke og en ide om å starte en egen ungdomsgruppe i klubben. I august 2018 ble ideen satt til verks, og HVK Mekkegruppa var et faktum. Helt fra start har det vært en stor suksess, og en tilbud som tydelig har manglet på Haugalandet. 

I dag er vi over 25 aktive ungdommer i alle aldre. De yngste er i dag 10 år, og vi er også flere som er i slutten av 20 årene. Både gutter og jenter. Det har vært viktig for oss, at alle er velkomne. Uavhengig av alder, kjønn eller lignende. Det viktigste er at interessen er der! Det er jo interessen vi skal dyrke, og som vi alle har til felles. Det har fungert helt utmerket for oss, at vi har ungdommer med ulik alder. Kanskje er nettopp det at vi har ulik aldre, og at alle er velkomne, noe av grunnen til at det har vært en så stor suksess? Gjengen er i dag godt sammensveiset, og mange har fått venner for livet. Vi har et svært godt sosialt miljø. Vi finner også på ting utenfor klubbhuset, som blant annet leirdueskyting, drar på utflukter og turer, griller og så videre. Dette er med på å skape et godt miljø, og at vi også blir kjent utenfor klubben. Nye medlemmer er velkomne, og blir tatt godt imot av gjengen!

Det er helt nulltoleranse for både mobbing, alkohol, rusmidler, hærverk, stjeling, herjekjøring og så videre. 

Hver eneste onsdag fra kl 17.00 og utover, møtes vi på klubbhuset. Her restaurerer vi Mekkegruppas prosjekter. Mekkegruppa har blant annet en Opel Rekord B 1966 modell, en Fordson Dextra traktor, og 2 stk tohjulstraktorer. Dette er prosjekter som vi jobber med og restaurerer. Her prøver og feiler vi, til vi kommer i mål. Hos oss er det lov å gjøre feil, for det er av feilene vi lærer. Det viktigste er derfor ikke å bli ferdig på kortest mulig tid. Her tar ting den tiden det tar. Alle får mulighet til å prøve seg på ulike ting, og vi lærer mye forskjellig. Blant annet lærer vi å sveise, legge om dekk og mye mer. Vi prøver også å ha litt ulike kurs, og får besøk fra mennesker med god kunnskap om ulike temaer. 

Vi gjør utrolig mye spennende, og vi har det utrolig gøy sammen. Kanskje vil du også bli en del av gjengen? Det eneste vi krever, er at du må bli medlem i Haugaland Veteranvogn Klubb som koster 500kr i året. Så må du har klær/sko som du ikke er redd for, for vi blir fort skitne. Ellers er det viktigste at du har interessen! Du trenger ikke å ha noen kunnskaper på forhånd.

Har du noen spørsmål, ta kontakt med Håvard Johan Pedersen som er lederen i Mekkegruppa på 413 31 583 eller på haavardjpedersen@hotmail.com